Hobby og Dyr

Vandet giver fornemmelsen af frihed.

Danmark har omkring 7300 kilometer kyst til havet. Med sten og strand, tang og døde fisk, skrænter, klitter og klipper. Blide strandenge med soppende fugle og stolte klinter, der forsvinder stejlt i havet. Ingen steder i Danmark er der mere end 52 kilometer til den nærmeste kyst, og som enhver ejendomsmægler ved, kan de fleste danskere ikke få nok af havet.

Danmark er et stort vandland, og vandet tryllebinder os. Som Karen Blixen skrev: »Menneskets kærlighed til havet er uselvisk. Vi kan ikke dyrke det, dets vand kan vi ikke drikke, i dets favn dør vi. Og dog, når vi er borte fra havet, føler vi, at noget af vor egen sjæl tørrer i os, forsvinder som en opskyllet gople i det tørre sand.«

Der er en eller anden form for tiltrækning ved kysten, som vi alle sammen mærker, selvom det kan være meget forskelligt, hvad vi bruger den til. Nogle kører ned på havnen, blot for at sidde og kigge og nyde udsigten. Andre tager til stranden for at bade, og andre igen søger ud til kysten for at stå i vandet og fiske eller se på fugle. Vi oplever noget forskelligt, men alene det at komme ud til vandet giver fornemmelsen af frihed.

Back to top button
Close