Industri og Erhverv

Energi besparelser i boliger

Nu hvor el priserne har taget sig en himmelflugt, så er det rart at finde ud af hvordan man kan spare på sit energi forbrug – nogen gange kan der gå hel sport i, hvem der kan spare mest på energien, og hvem der opfinder en ny løsning. Et er så hvad og hvor hver enkelt borger sparer, og så hvor der kan findes energibesparelser i bygninger hvor der anvendes en stor mængde energi døgnet rundt. På seluxit kan man såvel som almindelig borger og boligejer af flere ejendomme eller for den sags skyld også virksomheder, finde løsninger på, hvordan man kan gribe de besparelser der kan findes, an via et energistyringssystem.
Energgy.seluxit.com har en 4 trins metode til at komme frem til besparelser indenfor energien på, som man så bare gentager indtil der ikke kan findes flere løsninger. Jeg ved for eksempel at min tørretumbler og opvaskemaskine bruger en del strøm og vand, og hvis jeg ikke bruger min tørretumbler hver eneste gang jeg vasker, så kan jeg spare på energien, det kan jeg også ved ikke at skylle mit porcelæn af, inden jeg smider det i opvaskemaskinen, så sparer jeg nemlig det vand jeg ellers ville bruge til at skylle af med – og kan man så vente med at starte sin opvaskemaskine indtil den er helt fyldt, så sparer man også lidt her. Sådan kan man blive ved.

De fleste el selskaber laver også statistikker og opgørelser over hver enkelt forbrug, og giver en et godt eloverblik, og på den måde kan man finde ud af, hvor meget strøm de forskellige maskiner bruger, og hvor man så kan spare. Der er selvfølgelig mange energibesparelser i bygninger hvor der bor mange mennesker, og her kan vi bare tage den belysning der er rundt om bygningerne, og hvis man bare slukkede lyset en time tidligere, ville energiforbruget falde, eller man kunne slukke for hver anden lygte, og slukke 2 timer tidligere.

Back to top button
Close