Industri og Erhverv

Opsætning af byggeplads hegn

Når man opstiller et byggepladshegn, er det vigtigt at være opmærksom på sikkerhedskravene og de regler, der skal overholdes. Afhængigt af projektets størrelse og omfang kan der anvendes forskellige typer hegn. Den mest almindelige type hegn til byggepladser er kædehegn, men andre typer såsom metalpaneler, vinylbelagt polyesternet, vævet trådnet og træ er også populære valg.

Hegnets højde er en vigtig overvejelse, når der skal installeres et byggepladshegn. Forskellige projekter vil kræve forskellige højder afhængigt af områdets størrelse og indretning og arten af det arbejde, der skal udføres. Den internationale bygningskodeks (IBC) kræver typisk et hegn på mindst fire fod med ingen huller, der er bredere end fire tommer, for at give tilstrækkelig sikkerhed. Andre lokale bygningsreglementer kan have yderligere krav, som også skal opfyldes. 

En anden faktor, der skal overvejes, når man opstiller et byggepladshegn, er, hvordan det skal sikres på plads. Der bør anvendes ankre, hvor det er muligt, for at sikre, at hegnet sidder fast på plads, og at der ikke er nogen huller, der er store nok til, at små dyr eller mennesker kan glide igennem. Der bør også anvendes metalstolper med betonfundamenter for at give ekstra styrke og stabilitet til hegn omkring større projekter eller hegn i nærheden af trafikerede veje, hvor vindbelastninger kan være et problem. Om nødvendigt kan der også tilføjes yderligere sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. pigtråd for at sikre eventuelle sårbare områder i byggeområdet yderligere.

Endelig skal man være særlig opmærksom på at sikre, at der ikke blæser affald fra byggepladsen ind på naboejendomme eller på offentlige veje og gangarealer under arbejdet på en byggeplads. Hegn bør strække sig mindst en meter over eventuelle oplag eller udstyr på byggepladsen og må ikke blokere adgangspunkter for redningstjenester, hvis der på noget tidspunkt under projektets afslutning bliver behov for det. Det er altid en god idé at tjekke de lokale love, inden installationen foretages, da mange byer har specifikke regler for hegn i visse områder

Back to top button
Close