Service og økonomi

Hvor meget kan jeg låne til boligkøb?

At købe en bolig er en stor beslutning og en dyr fornøjelse. Det kan være svært at overskue alle de faktorer, der spiller ind. Men før du kaster dig ud i at kigge på huse, er det vigtigt at tage et kig på din privatøkonomi. Fairkredit har lavet en låneberegner og samlet overvejelserne, du bør tage, i denne artikel, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor mange penge kan jeg låne til boligkøb.

Først og fremmest skal du tage højde for alle økonomiske faktorer i din hustand. Hvis du bor alene, er du ene om indkomst og udgifter. Bor du sammen med en partner eller andre boligfællesskaber, således at I er flere om at finansiere et boligkøb, skal I regne med alle betalende individers indtægter i det fulde budget.

Herefter skal du sikre dig, at din husstands samlede indtægt er stor nok til at betjene et eventuelt lån. En tommelfingerregel er, at boligudgifterne, som omfatter primært renter, afdrag og diverse afgifter, ikke bør overstige 35-40% af din samlede husstandsindkomst. Derudover skal du også have råd til at betale for de faste udgifter i din husstand, som eksempelvis mad og transport.

For at beregne din samlede låneevne er det vigtigt at have for øje, at bankernes krav og kriterier varierer. Banken vil som regel vurdere din forventede fremtidige indkomst, dine samlede udgifter og alternativt tilbud fra andre banker. Det er altså en god idé at sammenligne tilbud fra forskellige banker for at få det bedste lån til dine behov. Husk, at jo mere du kan betale selv i udbetaling, desto mindre skal du låne, og desto mere attraktiv kan du også blive for banken.

Fairkredits låneberegner kan hjælpe dig med at få en ide om, hvor meget du kan låne. Beregneren tager højde for din nuværende økonomiske situation og antager, at dine fremtidige økonomiske forhold vil forblive stabile i hele låneperioden. Det skal dog nævnes, at en låneberegner kan kun bruges som et indledende værktøj i dine overvejelser og kan aldrig erstatte den endelige beslutning om at lån.

Back to top button
Close