Hvad skal der på julebordet?
Julen er en tid med fest og lækker mad. Sammen med alle juledekorationer, køb af gaver og deltagelse i arrangementer er det vigtigt at afprøve nogle nye eller traditionelle juleopskrifter for at gøre denne årstid endnu mere speciel. Selv om der findes mange forskellige kulinariske retter til fejring, er ingen julemenu komplet uden at inkludere klassiske vintersmagsoplevelser.
Det er derfor, at ristede kastanjer, krydrede peberkagekager og mince pies med frugtfyld normalt står øverst på mange festlige tallerkener. Hvis du vil have noget lidt mere hjerteligt, men stadig hyggeligt og trøstende, kan du overveje at lave en stor gryde med gløgg eller gløgg, som du kan drikke omkring bålet, mens du smager på safranboller. Et af de største trækplastre ved enhver julemiddag vil utvivlsomt være en saftig stegt kalkun eller gravkole serveret med scalloped kartofler og hjemmelavet fyld – intet er bedre end det! Alt tilbehør giver en hyggelig følelse at pakke aftenen ind efter desserten (figenpudding nogen?), inden man sætter sig ved ilden med sine kære til en uforglemmelig juleaften.