Uddannelse og Ledelse

Hvad du skal vide om den nye Lov om digital bogføring

2024 nærmer sig langsomt, og med det, træder den nye Lov om digital bogføring i kraft. Dette betyder, at flere brancher, herunder caféer, diskoteker, værtshuse, pizzeriaer og mange andre, skal investere i digitale kasseapparater, der indrapporterer alle oplysninger om salg direkte til skattemyndighederne. I denne blog vil vi fortælle dig alt, hvad du skal vide om den nye lov og hvordan du kan forberede dig i god tid. klik her for at finde dit digitale kasseapparat.

Lov om digital bogføring er en lov, som skal hjælpe skattemyndighederne med at sikre, at virksomheder betaler den korrekte skat. Samtidig vil loven også gøre det nemmere for virksomhederne selv at føre bogholderi, da den digitale løsning vil gøre det nemmere at holde styr på alt salg og indtjening. Loven vil kræve at virksomhederne udstyrer sig med et digitalt kasseapparat, som registrerer hver eneste salgstransaktion. Disse transaktioner vil derefter blive sendt direkte til skattemyndighederne.

Du kan dog ikke blot købe et hvilket som helst kasseapparat. Det er vigtigt at vælge det rigtige salgsregistreringssystem, der er i stand til at overholde alle kravene i loven. Hvis din virksomhed ikke er klar til de nye krav i loven, kan det udløse tårnhøje bøder. Hos Ditbetalingssystem.dk kan du få et overblik over de vigtigste punkter og tjekke, hvordan dit nuværende kassesystem præsterer i forhold til de nye krav.

Det svenske skattesystem har med held anvendt en lignende løsning siden 2010. I Sverige har virksomheder været forpligtede til at registrere alle salg på en harddisk, som Skatteverket kontrollerer. Ifølge det svenske skattesystem har løsningen ført til en ekstra indtægt på 3 milliarder kroner om året. Vi forventer, at den nye lov om digital bogføring i Danmark vil skabe lignende resultater og påvirke skatteindtægterne positivt.

Det er muligt, at der vil opstå nogle udfordringer under indførelsen af den nye lov, men det er vigtigt at tage de nødvendige skridt allerede nu. Virksomhederne bør se det som en mulighed for at forbedre og strømline deres bogføringsproces, så de kan mindske tidsforbruget på dette område og fokusere på deres kerneprodukt eller service. Før 2024 skal alle virksomheder have implementeret det nye salgsregistreringssystem. Så det er vigtigt at tage dig de nødvendige foranstaltninger med det samme.

Back to top button
Close