Hus og have

Flagstænger til en flagalle

Det er da hyggeligt, når man kører igennem en by, og der står flag hele vejen igennem byen, fordi der fejres et eller andet – nogen kalder det en flagalle, og jeg tænker at det kommer af de alleer der tidligere var ude på landet med træerne. Festivals anvender også disse flagalleer når de afholder deres festival, for at markere begivenheden, så når man er ude og køre og ser disse flagalleer, så ved man at der er en eller anden begivenhed, som man måske lige vil ind og kigge på – det gør det også nemmere at finde en bestemt begivenhed, hvis man lige har disse flagalleer der danner vejen hen til begivenheden. Jeg syntes det ser godt ud med en flagalle, om der er en begivenhed eller ej, men jeg er ikke så sikker på, at man bare må sætte sådan en flag alle op unde at have ansøgt om det.
Der er forskel på de flagstænger der står i vores haver, og dem man anvender til diverse flagalleer, blandt andet er højden på lavere på de flagstænger der anvendes til flagalleer.

Dem vi har stående i vores haver er som oftest mellem 8 og 12 meter høje, mens dem man anvender til flagalleer er 4 til 5 meter høje, og det har selvfølgelig også en betydning for prisen. Hvis jeg havde fået opgaven med at finde flagstænger til en flagalle, som jo mange gange kræver en del flagstænger, så ville jeg se om jeg ikke kunne få et rigtig godt tilbud, nu mængden er væsentligt større, og mange gange får man det også – der sker i hvert fald ikke noget ved at ringe og forhøre sig.
Ligesom de flagstænger vi har i vores haver, så findes de flagstænger til flagalleer også i både en træudgave og i en kunstfiber udgave, så man skal også lige gøre sig nogle overvejelser om, hvilken type flagstænger man vil have til sin flagalle, og om der er mennesker nok til at vedligeholde og male flagstængerne hvert 4-5 år.

Back to top button
Close