Ukategoriseret

Cementbaserede designgulve

Cementbaserede designgulve er et moderne tidsløst alternativ til de kendte trægulve, klinker og linoleum gulve. Der er flere og flere industrigulve der er lagt med disse designgulve, som både er robuste og slidstærke – og nemme at vedligeholde. Det er ikke bare industrien der får lagt disse cementbaserede designgulve men også i private boliger kan man finde dem. Men det er en ny udvikling inden for gulvbelægning, og flere og flere butikker, restauranter og kontorlandskaber er gået over til disse gulve.
Jeg har selv lige fået lagt en af disse designgulve i mit værksted, og inden jeg fik det gjort, var jeg i tæt dialog med virksomheden der lavede disse moderne gulve – så jeg var sikker på at jeg også fik det jeg ønskede og til det formål det skulle anvendes.

Som det ses på billedet så kan man lige skimte at bunden er rå beton, denne rå beton bliver så slebet, hvorefter det får en Epoxypriming med sandafstrøning – så kommer der et lag designgulv med den farve som man ønsker, og til sidst kommer der en overflade behandling.
Så der er et stykke arbejde der bliver udført før at gulvet ligger helt klart og færdigt. Jeg var selv meget imponeret over hvor mange forskellige arbejdsgange der var i denne proces, for jeg fulgte den nøje for at se hvordan det blev gjort.
Der er altså flere lag der lægges, og ud fra hvad det er man vælger, så bliver gulvet blødt eller lidt hårdere at gå på – og det er jo noget af det man skal have med i sine betragtninger, når man vælger et designgulv. Hvad skal gulvet bruges til – en restaurant har for eksempel brug for at gulvet er lidt blødere at gå på end det der skal være på et kontorlandskab, da en tjener går mange flere skridt om dagen på det gulv hvor han arbejder en kontormusen der sidder for det meste på sin stol og skriver eller taler med mange mennesker.

Back to top button
Close